Talot vauhdissa

Talot vauhdissa / Houses in Motion, 2019

Teossarja, 20 osaa. Spraymaali vanerille ja puulle. Jokainen osa 24 cm x 16 cm x 28 cm. Kokoelmissa: Tampereen taidemuseo (3 osaa), HUS (12 osaa).

Series of works, 20 parts. Spraypaint on plywood and wood. Each part 24 cm x 16 cm x 28 cm. In the collections: Tampere Art Museum 3 pieces, HUS (Helsinki University Hospital) 12 pieces.

Talot vauhdissa -teos muodostuu pienistä taloista, joissa talon yläosa “heijastuu” alaspäin, muodostaen yhden kokonaisuuden. Talojen alaosat eivät kuitenkaan aina heijastu oikeinpäin, mikä luo talojen kesken kiinnostavia eroavaisuuksia. Talojen värit liukuvat tummasta vaaleaan, välillä vaihtuen väristä toiseen. Ikkunoista ja oviaukoista loistava keltainen valo vaihtaa myös talokohtaisesti paikkaansa.

Talot vauhdissa luo mielikuvan arkisesta elämästä, vaikkapa naapurustosta, jossa kaikki on muodoltaan lähes samanlaista, mutta jokaiseen taloon kätkeytyy hyvin yksilölliset tarinat. Talo on symboliselta arvoltaan vahva, se voi olla kuvaus niin yksilöstä kuin yhteiskunnastakin.

Teos on muodoltaan iloinen ja pirteä, ja sen lähempi tarkastelu ja sisällöllinen tutkinta tarjoaa katsojalle runsaasti pohdittavaa.

HUS Postitalo, Elielinaukio, Helsinki.

Galleria Himmelblau, 2019.