Matka

Matka / Journey, 2017

Akryyli- ja öljyväri vanerille, puulle ja muoville. Acrylics and oil on plywood, wood and plastic. 235 cm x 270 cm x 30 cm. Pirkkalan yhteislukio / Pirkkala Upper Secondary School.

in english

Pirkkalan kunta järjesti syksyllä 2016 avoimen taidekilpailun taideteoksen hankkimiseksi uuteen rakenteilla olevaan yhteislukio "Silmuun". ROP:n teosehdotus tuli valituksi.

Teoksen teemana on elämän mittainen oppiminen ja ajan jatkuva liike, joka saa jokaisen meistä luomaan itsemme aina uudestaan ja uudestaan. Teoksessa kuvattu "Matka" voidaan mieltää muutokseksi ja haasteeksi, joka läpikäymällä on mahdollista kasvaa ja kehittyä.

Teos on triptyykki, joka koostuu kolmesta seinälle ripustettavasta muotoillusta kuvapinnasta. Osat yhdistyvät toisiinsa portaiden ja sillan kautta. Triptyykin vasen ja oikea puoli ovat maalattua, väriin perustuvaa, ei-esittävää pintaa. Keskimmäinen osa kuvastaa virtaa, liikettä, ja sen pintaan on muotoiltu virtaavaa vettä.

Teos on ripustettu ruokailu- ja kahvilatilana toimivan suuren avoimen tilan seinälle. Teos on nähtävissä lattiatason lisäksi myös toisen kerroksen sillalta ja käytävältä. Teoksen kolmiulotteisuus pääsee siten oikeuksiinsa, koska teosta on mahdollista tarkastella eri kulmista, myös yläsuunnasta.

 

TAG_ENGLISH

Journey

Pirkkala Municipality organized an open art competition in late 2016 to commission art work for the new upper secondary school called "Silmu" under construction. The proposal from ROP was selected.

The theme of the work is lifelong learning and perpetual progression of time that makes us to reinvent ourselves time and a time again. "Journey" depicted in the work can be interpreted as change and challenge, and which, once overcome, enables growth and progress.

The triptych has three wall mounted shaped painting surfaces which are linked together by a staircase and bridge structure. Left- and righthand sides are abstract painted motifs based on colour. The center conveys the flow and movement, and has surface structure resembling one of flowing water.

The work is located in large open space used as canteen and cafe. The work can be observed not only from the ground level, but also from the first floor bridge and corridor. Thus the three-dimensionality of the work can be appreciated from various angles, also from the higher up.