Laikku 2024

KO-KOO-MO & ROP : Jälleenrakentaminen

Kulttuuritalo Laikun galleriassa 17.2. - 24.3.2024, Tampere.

ROP:n ja KO-KOO-MO:n yhteistyössä teosten peruselementteinä toimivat erimuotoiset ja kokoiset rakennuspalikastot, jotka ovat ryhmien itse suunnittelemia. Näyttelyssä palikat olivat yleisön vapaassa käytössä, ja niistä sai rakentaa omia veistoksia ja installaatioita.

Yhteistyömme taiteellisena teemana on jälleenrakentaminen. Se viittaa sekä fyysiseen toimintaan, korjaamiseen ja uudelleen tekemisen tarpeeseen, mutta myös henkiseen eheytymiseen, kykyyn vaalia ja purkaa ajatusrakenteita; ajatella ne uudelleen, myös uuteen muotoon.

Palikastot

ROP : "Tyhjää täysi" : Mittakaava 30 cm - 80 cm. Venelakalla lakattu MDF. 

Tyhjää täysi -palikasto pohjaa sisällöllisesti käsitteisiin tyhjä (ei-mitään) ja täysi (kaikki). Palikasto pyrkii luomaan filosofisesti syvälliselle käsiteparille lystikkäitä ja yllättäviä fyysisiä muotoja.

KO-KOO-MO : "Elävä veistos" : Mittakaava 3 cm - 15 cm. Käsittelemätöntä puuta, useita eri lehtipuulajeja.

Elävä Veistos -palikasto on taidelähtöinen leikkimisen apuväline. Palikoiden muotoilussa ja valmistuksessa ovat ensisijaisia arvoja esteettisyys, eettisyys ja ekologisuus, ikärajaton käyttöturvallisuus huomioiden. Elävä Veistos -palikaston pohjana on Ihmisenmuotoinen jälleenrakennussarja®. Jälleenrakennussarja esittää ihmisen rakentuvana ja rakentavana, rikkoutuvana ja rikkovana sekä jälleenrakentuvana ja jälleenrakentavana toimijana. Lisätietoja KO-KOO-MO:n toiminnasta: www.ko-koo-mo.fi/ (ulkoinen linkki).

Kuvia näyttelystä

Kuvien teokset ja veistokset ovat näyttelyvieraiden spontaanisti ja anonyymisti luomia.